nieuws
  • Nieuw in de Sensation-familie: de Junior, een 15" zadel voor kids
  • Kijk hier voor de laatste nieuwtjes over de Sensation
  • Kijk hier voor meer informatie over de Skito

Veel klanten hebben vragen over het onderhoud. Vanwege een optimale drukverdeling, maar ook omdat het zadel een vilten onderkant heeft,  gebruik je altijd een goed zadeldek. Directe opname van zweet maakt de vilt stug en hard. Dat is waarom bij een klant een vilten zadeldek uiteindelijk toch tot protest van het paard leidde. De Skito neemt voornamelijk vocht op in de wollen fleecelaag, en eventueel absorberen de inlages ook. Ik heb persoonlijk nog nooit een natte bovenlaag bij mijn Skitopad opgemerkt. De viltlaag van het zadel blijft zo goed beschermd.

Het leder van de zadels behandel ik een enkele keer met goede verzorgingsproducten voor kleding, meubels of schoenen. Denk aan een mooie bijenwas of creme. Vind je suède zit, knie- en dijwrongen mooi, dan kan je die met een goede regenspray behandelen. Het is volkomen veilig voor je paard, want ook synthetische producten komen niet met de huid in aanraking door de vilten onderkant en het gebruik van een goede onderlegger.

Garantie is een lastige zaak met een producent in Canada, maar ik heb tot nu toe nog maar één zadel teruggestuurd. Dat was vanwege erg veel krasjes op het leer (doorns kunnen de runder of lamshuid littekens veroorzaken). Ik ben dus wat voorzichtig met hele gladde leertypen en nubuck. Nappa ziet er door de mooi geaderde structuur langdurig ' als nieuw'  uit, zeker als je het zadel weer eens behandelt met creme.